Какво прочетох през Октомври и Ноември + Декемврийски TBR

Октомври беше месецът на Хелуин и, ако трябва да съм честна, това беше много голяма мотивация. През Октомври прочетох „172 Hours on the Moon”, „Домът на мис Перигрин за Чудати Деца” и „Часът на Чудовището”. Всичките три бяха тематични и зловещи, специално за случая. Ноември беше бавен месец, студът и лошото време  развалиха желанието ми, но и четивото, което мъчих от 1-ви Ноември до сега, не беше леко. Ще ви разкажа за всичко в следващите редове.

Октовмри:

„Домът на мис Перигрин за Чудати деца” на Рансъм Ригс

Започнах с тази книга, защото нямах никакво търпение да я започна и тя определено оправда очакванията ми. Разказва се за момче на име Джейкъб, което тръгва да намери източника на куп мистерии около дядо му. Докато четох за Джейкъб и приключенията му в Уелс имах чувството, че книгата се развива бавно, но когато я затварях в главата ми се въртяха толкова много случки и събития (случвало ли ви се е това?). Историята наистина беше динамична.

moon.jpg

„172 Hours on the Moon” на Йохан Харстад

Тази зловеща история се развива през 2016-та година. Трима тийнейджъра получават възможността да отидат на луната, всеки има свои си причини и те разкриват съвсем различен свят. Но на каква цена? Не мога да кажа кой знае какво за тази книга. Не ми харесаха много героите, на места се срещаха прекалено много клишета, но историята и краят си струват.

„Часът на Чудовището” на Патрик Нес

Дванадесетгодишно момче, което живее в малко английско градче минава през изпитанието да гледа как собствената му майка умира. През това време всяка нощ сънува един и същи кошмар докато не се появява чудовището. То ще му разкаже три подвеждащи истории, всяка с поука, която ще помогне на Конър да преодолее страховете си. Мисля, че тази книга се очакваше да е тъжна, накара ме да се чувствам неприятно и със съжаление към Конър, но не ме накара да се замисля, както се бях надявала. Историите и подлите герои определено ми привлякоха вниманието и четивото беше леко, но не е от любимите ми книги.

Ноември

12309035_1035396103161761_944455647_n.jpg

„Хари Потър и Орденът на Феникса”  на Дж. К. Роулинг

От отдавна исках да прочета книгата, но поради причини нямах копие от нея. Наскоро си купих английското издание на Bloomsbury и не съм държала книга с по-хубава корица. За мен корицата е важна, честно мога да кажа, че съдя книгите по това колко добре ще изглеждат на библиотеката ми и досега преценката не ме е подвеждала. Хари Потър се размина на косъм както винаги, но този път забелязах, че Роулинг в известна степен се олива със сцените, които не са толкова важни за историята или развитието на героите. На този факт дължа, че я четох цял месец, и че е толкова дълга. Въпреки всичко останах с впечатлението, че петата книга ми е любимата от поредицата.

През Декември мисля да прочета следните книги:

  • „Дива Вещица” на Лене Кобербьол
  • „Друговремец „ на Диана Габалдон
  • „И Заживели Щастливо” на Кийра Кас
  • (Евентуално) „Ready Player One” на Ърнест Клайн

Чели ли сте или ще прочетете ли някои от тези книги?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s