The Summer Reader Book TAG

  
След дълго време чудене реших, че ще направя един-два летни tag-a, защото… Лятото все пак не е свършило, колкото и да ни се струва, че е било тук само за половин минута и си е отишло. 

Да, точно така. Никой не ме е тагнал за този таг, но дължа това на факта, че съм сравнително нова в сферата на блоговете. 

Така и така не съм видяла никой от блоговете, които следя да правят този таг, затова в края ще тагна няколко човека ^^

Е, започваме!
Лимонада: книга, която започна зле, но е стана все по-приятна с всяка страница – “Разбий ме” на Тахере Мафи: тази книга започна изключително бавно и тъй като съм фен на по-динамичните сюжети, едвам стигнах средата. След нея историята се развиваше видимо по-бързо и с много обрати.

Ярко слънце: книга, която те караше да се усмихваш през цялото време – “Аутсайдерът” на Маркъс Зюсак: забавни моменти, конфузни ситуации и детинщини. Аутсайдерът Рубен Улф и неговите безкрайни моменти на желана любов към асистентки на зъболекари е перфектен пример, за това как ако любовта не си дава труда да те намери, то ти ще си я намериш сам.

Красиви тропични цветя: книга, в която действието се развива в друга държава – “Последната игра: Поканата” на Джеймс Фрей и Нилс Джонсън-Шелтън: за тази категория се наложи да намеря единствената книга, която не се развива в англоговоряща държава. Тази интересна история се развива из целия свят, а ревюто ми към нея можете да видите Тук.

Сянка на дърво: книга, в която е бил представен мистериозен или съмнителен герой – “The Jewel” на Amy Ewing: Мистериозният герой тук е “the Countess of the Stone” или Каменната контеса. В книгата тя е една от малкото описани жителки на “the Jewel” и действията й винаги са разкрити индиректно – тя не никога не споделя плановете и прогресът си с останалите дами.

Сух пясък: книга, в която историята не се развиваше достатъчно – “Множество Катрини” на Джон Грийн: една от малкото книги на автора, които не харесвам толкова. Идеята е страхотна и предполагам доста труд се е хвърлил за всичките изчисления, теории и изводи. За съжаление, самата история като че ли е била подмината като фактор и смело мога да кажа, че нищо не се случваше.

Свежа трева: герой от книга, който кипи от живот, карайки те да се усмихваш – Руди от “Крадецът на книги” на Макъс Зюсак: Руди и неговият плам независимо от това дали е кражба на ябълки или е тичане на спринт омазан в кал – нещо, което ме караше да се усмихвам докато четях книгата на Зюсак.

Вкусна диня: книга, в която са разкрити (или не) шокиращи и горещи тайни – “Не казвай сбогом” на Джилиън Флин: тук става дума за психопатски тайни, месеци на планиране и обвинения. Препоръчвам книгата на феновете на криминалета и трилъри. Скоро идва ревю.

Шапка срещу слънце: книга, в която действието се развива в гигантски космополитен свят -“Сага за вода и огън: В морските дълбини” на Дженифър Донъли: ако някой може да си представи цял свят на суша И под вода – супер! Аз не мога.

Барбекю: книга, в която e бил представен секси герой (мъж) – Максън от “Изборът” на Кийра Кас: аз лично, не харесвам Максън, но описанието му е на класически секси мъж във форма, така, че…

Лятна забава: тагни някого.

Ще тагна Жени от jennythedreamer.wordpress.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s